Gå til forsiden
arkitektur

Research

Jeg har siden færdiggørelsen af min ph.d. afhandling ved Arkitektskolen i Århus, flere gange fungeret som forelæser, kritiker og afgangscensor samme sted.

Ønsker du at se ph.d. afhandlingen 'Huset uden egenskaber en undersøgelse af arkitekturen med parcelhuset som spejl', kan du downloade en skærmudgave i PDF format her. (1,3 MB).

Udover forsknings- og undervisningsarbejde i tilknytning til AAA har jeg også været forfatter eller medforfatter til de artikler / bøger, der ligeledes kan downloades her:

 

Generic [modern] Architecture

Field, Actor-Networks and Pragmatism. Publiseret i Nordisk Arkitekturforskning, 2005

 

Sun City.

Publiseret i tidsskriftet Antropologi, 2005

 

Højhushåndbog.

Bogen blev til da jeg var ansat hos Arkitema og er resultat af et samarbejde mellem Arkitema, Stadsarkitektens kontor i Århus og Fonden Realdania. Jeg indgik i projektgruppen og forestod det daglige arbejde med bogens tilblivelse.

Bogen kan hentes her i en PDF udgave, men kan også hentes på Arkitema's hjemmeside eller ved Kommune Information, Århus Kommune. (Den fylder 7 mb. så hav tålmodighed)

 

Arkitekturklyngen i Århus

Rapporten er resultatet af et forskningsprojekt under Center for Strategisk Byforskning (www.byforskning.dk) Der er et forskningscenter finansieret af Realdania og med deltagelse af Arkitektskolen Aarhus, Geografisk Institut, Københavns Universitet og Center for Skov, Landskab og Planlægning, KVL.

 

Stationsbyen i dag

Rapport udarbejdet af Center for Strategisk Byforskning i perioden 2012-13. Jeg har sammen med arkitekt Martin Weihe Esbensen skrevet kapitlet Forsyning og byfunktioner der handler om byernes forsyning af offentlig og privat service, samt detailhandel. Vi peger i afslutningen af kapitlet på en række potentialer der kan modvirke det tab der opleves i mange af undersøgelsens byer.

 

 

Arkitekturklyngen i Aarhus, 2009

 

Arkitekturklyngen rapport

Arkitekturklyngen i Aarhus, 2009

 

 

Højhushåndbog PDF,  7mb

Højhushåndbogen, 2005

 

PDF, 1.3 mb

 

PDF, 500 kb

 

PDF, 2.1 mb

 

 

Toft Arkitektur aps Bushøjvænget 15 8270 Højbjerg Telefon 2530 6152 at@toft-arkitektur.dk